Меню Затваряне

ДА ПРЕБОРИМ ВИРУСИТЕ

ДА ПРЕБОРИМ ВИРУСИТЕ,

КАТО ЗАСИЛИМ ИМУННАТА СИСТЕМА

 

Необходими продукти;

1  буркан пчелен мед,

10  г.  пчелно млечице

и   200/250 г.  прашец

 

Начин на прием;

1 с.л прашец се разбива в 200/250ml.вода (хладка),   като се разтвори се добавя

1 с.л. ПЧЕЛЕН МЕД с пчелно млечице  (объркано с меда, а може и поотделно).

Сместа се разбърква добре,като накрая се изстисква резен лимон.

       ПРИЕМА СЕ СУТРИН  И  СЛЕДОБЕДА      

      ЕДИН  МЕСЕЦ

След това може да се взема по 1-път на ден за поддържане на силна имунна система през есенно-зимния сезон.

ВАЖНО;

  1. Объркани пчелния мед с пчелното млечице да се съхраняват в хладилник.
  2. В пчелния прашец не се бърка с мокри прибори,
  3. Да се затваря добре

Пчелният прашец е особено богат на рутиноподобни вещества (витамин Р), които стабилизират и усилват действието на витамин С, като заздравяват стените на кръвоносните съдове и  предпазят  от кръвоизлив в мозъка.

В прашеца се съдържа анервин, който подпомага нормалната дейност на нервната система. Консумиран системно пчелният прашец спомага за нормализиране дейността на храносмилателните органи, възбужда перисталтиката на червата, подобрява чернодробните функции и стимулира кръвообращението. Освен като общобиостимулиращо и тонизиращо средство за здравите организми, прашецът се използва и при възстановителния период след боледуване, при нервно изтощение, отпадналост, анемия, колити, хипертрофия на простатната жлеза, атеросклероза, стенокардия, жлъчно-чернодробни заболявания, забавено развитие при деца и юноши др.

       Пчелното млечице действа като естествен биологичен стимулатор, оказва общоукрепващо, тонизиращо и спазмолитично действие.

 

Пчелното млечице стимулира работата на надбъбречните жлези, нормализира обмяната на веществата. Подобрява работата на сърцето, нормализира кръвното налягане, засилва потентността, оказва антидепресантно действие. Повишава нивото на хемоглобина, понижава нивото на кръвната захар и холестерина.

Пчелното млечице подпомага преодоляването на умората и стреса, повишава умствената и физическа работоспособност, стимулира имунната система и повишава устойчивостта на организма към инфекции, забавя стареенето и др.

 

Прополисът–  има силно изразени анабиотични, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Убива над 100 вида микроорганизми – бактерии, гъбички, вируси. Използва се за лечение на трудно заздравяващи рани, простуда, грип, бронхит, астма, възпаление на пикочните пътища, гинекологични заболявания, възпаление на гърлото, възпаление на жлъчката, възпаление на язва, гастрит, остър и хроничен колит, подагра, артрит, склероза, диария, пародонтоза, афти, вирусен херпес и др.

Употреба:– Вътрешно. Прополисът се използва под форма на 30% спиртен извлек               (клеева тинктура). Този спиртен извлек е траен продукт и може да се използва при възрастни по 25 – 30 капки в малко (30-40 мл.) вода, мляко, сок, чай, сутрин на гладно.

15-20 мин. преди хранене.

При деца се използват толкова капки на колкото години е детето, накапани във вода или мляко 1 – 2 пъти дневно.

Може да се използва също за гаргара при възпалено гърло. Гаргара може да се прави и с профилактична цел, за предпазване от вирусни и бактериални инфекции на горните дихателни пътища.

Продължителност на приема за профилактика – 15-20 дни.

-Външно. При гнойни, атрофични, травматични и трудно заздравяващи рани, екземи и др.

                 КАК  СЕ  ПРАВЯТ КАПКИ ЗА  ХРЕМА   ОТ   СПИРТЕН     ИЗВЛЕК              (клеева тинктура )

В 10 мл. физиологичен разтвор или сребърна вода се капват 5 капки 30% спиртен извлек от прополис и 2-3 к. зехтин.                                                        

 Капва се по 2-3 капки в ноздра през 3 часа.

ТРАЙНОСТТА НА РАЗТВОРА Е ДО 10  ДНИ,

ПОДХОДЯЩО Е И ЗА ДЕЦА НАД     2 ГОДИНИ.

Физиологичен разтвор може да се приготви и в домашни условия: – В 250 мл. вода се разтваря 2.5 гр. (1/2 ч.л.) морска сол – оставя се за 5 мин. да ври на котлона.